ingredienten_header

Onze 100% onverhitte ingredienten van de Glow chocolade reep:

Linde Honing, Hazelnoot (26%), Cacao Boter, Cacao Poeder, Cacao Paste, Keltisch Zeezout, Vanille, Zeolite (0,08%)

Voor al onze chocolade producten gebruiken wij uitsluitend Arriba Nacional cacao. De Arriba Nacional is een variëteit specifiek voor Equador en stamt van de Criollo soort af. Het fruitige aroma is uniek voor de Nacional cacao en wordt de ‘Arriba’ smaak genoemd, deze wordt door velen gezien als een van de mooiste ter wereld.

De Arriba Nacional bonen worden verbouwd op mineraalrijke, hoog gelegen vulkanische grond in de bergen van Equador. De cacao bomen groeien in hun natuurlijke omgeving zonder vervuiling en onder biodynamische omstandigheden. De bonen zijn zongedroogd en worden met speciaal ontwikkelde apparatuur verwerkt om de rauwe standaard te waarborgen van de hoogste kwaliteit.

Glow is altijd Vrij van Gluten, Zuivel, Pinda’s, Soja en GMO

Ondank onze uiterste zorg kan het voorkomen dat en een reep niet helemaal tip-top bij je terecht komt; dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mocht dat toch het geval zijn, zou je dat ons willen laten weten, we zullen je op gepaste wijze compenseren.

Kcal Eiwit Koolh. wv Suikers Vetten Verzadigde Onverzadigd Vezels
100 gram 506 6,79 40 27,57 34,25 12 22,25 6,70
per reep 202,4 2,71 16,14 11,02 13,7 4,8 8,9 2,68
cacaoboon

Rauwe Cacao Bonen

Cacao vindt zijn herkomst in het vruchtbare subtropische regenwoud van Zuid- Amerika. Het is niet alleen geroemd om zijn unieke smaak, maar ook om zijn therapeutische- en bijzondere voedingseigenschappen. De soortnaam, Theobroma, is letterlijk te vertalen naar ‘godenspijs’.

Glow maakt gebruik van ‘Arriba Nacional ‘bonen, een bijzondere soort cacao die afkomstig is uit Equador en valt onder de Criollo variëteit. Het bloemige aroma is typerend voor de Nacional boon en wordt de ‘Arriba’ smaak genoemd; de ware Arriba Nacional cacao wordt beschouwd als de beste ter wereld.

De bonen worden geteeld op een mineraalrijke, vulkanische bodem, hoog in de bergen van Equador. De cacaobomen staan in deze schone en natuurlijke omgeving en zijn zorgvuldig geteeld volgens hoogstaande bio-dynamische normen.

De gefermenteerde bonen worden in de zon gedroogd en verwerkt met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur om ervoor te zorgen dat de rauwe cacao van de allerhoogste kwaliteit is en blijft.

Qua een grote voedingswaarde heeft de rauwe cacaoboon een schat aan antioxidanten, essentiële vitaminen en mineralen te bieden. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en chemicaliën die cellen in het lichaam kunnen beschadigen.

Rauwe cacao bevat mineralen zoals calcium, ijzer en kalium, maar de bonen zijn vooral bijzonder rijk aan magnesium. Magnesium kan helpen om de hersenchemie in balans te houden, draagt bij aan de bouw van sterke botten en tanden en ondersteunt het gezond functioneren van het hart.

Als kers op de taart stimuleert de boon de aanmaak van endorfine, waardoor rauwe cacao niet alleen je lichaam maar ook je geest ongelofelijk gelukkig maakt!

honing

Koud geslingerde Nederlandse Honing

Naast cacao is honing een van de meest hoogwaardige voedingsmiddelen ter wereld; het is een wholefood pur sang. Honing is ook de meest natuurlijke zoetstof die we kennen. Tegenwoordig zijn er veel natuurlijke zoetstoffen verkrijgbaar zoals agave, maple en kokosbloesem suiker, geen daarvan is zo onbewerkt of bevat zoveel voedingsstoffen als rauwe honing.

Niet geraffineerd en verwerkt onder 25 graden Celsius, bevat honing veel heilzame enzymen en kleine doses vitamine B12, mineralen, antioxidanten en propolis. Deze wonderbaarlijke antibacteriële stof wordt gemaakt door de bijen om de honingraat af te sluiten en te beschermen tegen micro-organismen en schimmels, van buitenaf.

Wij geloven dat onze honing bijdraagt aan elke levensstijl, ook de veganistische. Zolang honing met respect en aandacht wordt verzameld, is honing een waar geschenk van de natuur.

Door het ondersteunen van imkers en hun prachtige vak, draagt Glow bij aan het in stand houden van een gezonde bijenpopulatie in duurzaam Nederland.

We maken gebruik van een romige, intens smakende lindehoning die rechtstreeks afkomstig is van lokale imkers. Omdat onze honing uit Nederland komt blijft de Glow praliné naast lief voor je lichaam ook zoet voor onze omgeving.

hazelnoten

Hazelnoten

De hazelnoten in de Glow praliné hebben een bijzonder proces ondergaan. Van nature zijn hazelnoten bijzonder rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten, vezels, en vitaminen. Helaas zijn deze noten zijn in hun rauwe staat lastig te verteren vanwege hun enzymremmende stoffen.

Om deze reden weken we de hazelnoten twee tot vijf dagen, afhankelijk van hun grootte, in met orgon-energie ingestraald water, dat we elke ochtend en avond verversen. Vervolgens drogen we de noten onder 38C zodat ze hun krokante karakter weer terugkrijgen. De hazelnoten, vol met levens-energie, geven de reep zijn finesse en stoere positieve karakter.

keltisch_zeezout

Keltisch Zeezout

Keltisch Zeezout versterkt niet alleen alle fantastische smaken van Glow, maar ook de werking van je hele lichaam!

Zonder chemische toevoegingen of conserveringsmiddelen bevat het ongeraffineerde Keltische zeezout de grootste hoeveelheid van sporenelementen mogelijk.

Deze mineralen hebben we nodig om alle systemen in onze lichamen goed te laten werken. Zuiver zout helpt ook om de bloeddruk te reguleren en draagt bij aan je immuunsysteem.

vanille

Vanille

Vanille spreekt al honderden jaren tot de verbeelding. Sinds de ontdekking door Spaanse kolonisten op reis, waar het in Mexico als een inheemse orchidee werd aangetroffen. De vanille stokjes zoals wij die kennen zijn de gefermenteerde vruchtdelen van de bloem.

Het unieke is dat de vanille orchidee enkel in Midden Amerika door één specifieke bij kan worden bevrucht. Dit betekend dat bij iedere vanille orchidee, elders ter wereld, de stamper en meeldraden handmatig bijeen worden gebracht, zodoende de bloem te bevrucht.

Dit is een gigantisch arbeidsintensief werk dat soms nog helaas onder discutabele condities wordt verricht. Met name in Madagaskar waar de productie het grootst is is ook het mensenleed het hoogst. Hiermee is voor een groot deel de hoge prijs verklaard.

Wij hebben gekozen voor Balinese vanille van een middelgrote producent maar eerlijk gezegd is dat voor ons ook een punt dat nog niet helemaal gemaakt is.

zeolite

Zeolite

Een minieme hoeveelheid zeolite [0,08%] word aan recept toegevoegd ter bescherming van de energetische waarden en zeolite heeft de eigenschap om chemische stoffen en zelfs zware metalen in zich op te nemen en zodoende te neutraliseren.

Wij gebruiken een zeer zuivere vorm van zeolite. Puur clinoptilolite van het merk Healthforce. Deze vulcanische klei is zo fijnvermalen dat het de grote heeft van een rode bloedcel en daarmee een optimale absorptie heeft.

De zeolite zal via natuurlijk weg het lichaam verlaten, in zich toxines die anders het lichaam niet kunnen verlaten. De toevoeging van zeolite brengt geen smaakveranderingen met zich mee.